HT09 - nya klassen

www.brobygrafiska.se, där kommer jag spendera de närmsta 2 åren! i studieplanen har vi: kroppsmassage, beteendevetenskap, anatomi och fysiologi, stressfysiologi och mentala träningsmetoder, taktil beröringsmassage, fysiska träningsmetoder, ledarskap, kost och näringslära, spa-behandlingar, ansiktsmassage/behandlingar, företagande och försäljning, yrkesrelaterad engelska och det roligaste: LIA (lärande i arbete)

det känns så himla bra!

har precis kommit hem från första skoldagen, 31 st utvalda själar i alla åldrar. vi har fått presentera oss, några namn sitter redan. jag vill bara sätta igång nu nu nu!!
det tråkiga är att jag åkt på en dunderförkylning, täppt, snorig, hostig, huvudvärk... you name it. måste bli frisk tills på torsdag, då ska HT08, hälsoterapeuterna som började -08, ha sin egna nollning för oss. temat är "glitter och glamour". sen på fredag är hela skolans nollning. då ska alla nya elever inkilas :) ser ut som om jag blir kvar här i helgen!

nu ska jag kurera mig med en massa te under filten i soffan. är fruktansvärt sugen på grey's anatomy-race. någon som vet när det börjar visas igen?


skoldags

imorgon kl 09:00 är det upprop i stora hörsalen på broby grafiska. jag har lagt fram kläder, packat skolväskan med block och pennskrin och preppat med frukt. imorrn bjuder skolan på lunch så behöver inte ha med mig matlåda. jag gjorde en supergod thaigryta ikväll så matlådor har jag för resten av veckan!
jag börjar bli nervös... jag vet ju inte ritkigt vad det är jag har gett mig in i.

önska mig lycka till!


ett gott skratt förlänger...


snygg? snyggare? snyggast!
hihi

tomorrow's the day


vilken mustasch ska du ha på dig imorrn? jag diggar porn star och jihad jack :) haha
efter kl. 18:00 är ni alla välkomna ut till familjehemmet. tjoho!

var in till enköping ikväll och hälsade på jarno och angus. a spelade skjortan av mig i vändtia... inte bra! följde med elin hem till min gamla lya också för att kolla läget , det målas ju om där för fullt. bland min post så ligger där ett pgutbetalningskort. "J**LA trygghansa! dom skulle ju sätta in pengarna direkt på mitt konto....."
men det är inte från trygghansa, det är kemnerkontor i tromsö i norge som skickat 4911,99 kr. TACK!
välbehövligt i dessa tider :)

ikeaikeaikea

idag ska mamma och jag åka till ikea, vi tar med min morbrors sambo också. men först ska vi hinna med thai-butiken som ligger på västerleden. oranan ska visa mig allt jag behöver för att kunna göra riktig thaimat nu i Sunne. MUMS

gårdagen blev en riktigt mysig dag och kväll. mamma och jag stod i köket från 13:30 till 18:00 för att baka 6 st pajer. det blev supergott. tack johan och marre som kom med två till! och tack till er alla andra för alla fina presenter!

börjar känna mig lite stressad inför fredag, har massor att fixa. först och främst mat till alla, sen en massa lekar och så behöver jag ha nån slags musikanläggning. har inga högtalare här över huvudtaget... aahhh.

ska chilla en stund på spikmattan nu, till tonerna av jan johansson. hejsvej



spa

nu är jag på spa tallbacken. här får man lagad mat, solterapi och bastubad. känns konstigt att "flytta hem" igen. försöker att inte vara ivägen men lyckas buffla på mamma i det superstora köket som måste vara det sämst planerade... någonsin. no affence pappa!
åkte tillbaka till mälardalen igår, jag var ju klar med allt i sunne och tyckte det var onödigt att sitta där och uggla. mellanlandade i heby hos storebror och hans vera. vi följde med deras alice till skolan idag, hon började ju 1an förra veckan och det är ok att föräldrar är med och kollar läget. fick frågan två gånger idag: "vilket barn är ditt då?" hmm... jag är den förskräckliga faster fia, till alice. "aaaahhaaa......?"
veronica och jag fick nog kl 10 och tog en lite längre promenad hem.
hittade en rolig skulptur, skapad av de som gjort hundarna nere i parken "fiskartorget" i enköping.

sen gick bilen till enköping. mötte upp mamma på ICAmaxi. vi shoppade för morgondagens kalas med släkten. mor och jag ska gå ihop 6 pajer, lillebror med sambo kommer komplettera med ytterligare två. så ni som kommer, kom inte mätta! malin kom över ikväll, har bokat massage på fredag-morgon. födelsedagsmassag. jag gillart!
vet knappt vad jag skrivit ovan, är så trött att jag knappt vet vad jag heter. återkommer imorrn.
natti


fy fan

ikväll har jag träffat Sara. en underbar tjej på 14 år med de största och brunaste ögonen jag någonsin sett.
igår morse gick hennes mamma bort i cancer. hon somnade in hemma. hennes sjukdom startade i ändtarmen, spred sig till lever, lungor, hjärnan och skelettet. igår orkade hennes kropp inte kämpa längre. 39 år gammal.
fy fan va världen och livet är orättvist.
mina tankar går till dig Sara.

my new crib


hallen, från entrén

hallen, balkongen

köket, från hallen

köket

köket

sovrummet, från hallen

sovrummet

vardagsrummet, från sovrum

vardagsrum.

vad sägs? kommer jag klara 2 år i detta?

boom boom boom

puuhh. kom precis hem med britta 2. ja, cykeln alltså. vi har vart och bekantat oss med Sunne. HERREGUD va kuperat det är. till Sunne är det ingen fara, alla nerförsbackar tar ut de få uppförsbackarna, men hem... jag är helt slut.
jag och britta 2 kom överrens innan vi lämnade lyan: "nu ska vi hälsa på alla vi möter, vara glada och inte bli osams om det blir jobbigt i någon backe, okej?" det gick kanon! hittade några smultronställen och shoppade lite på coop.
jag, mor, far, morbror, lillebror och jarno kom hit igår runt 12:00. Klockan 18:30 intog vi första middagen och allt var uppe. ALLT. jag anlitade verkligen den bästa flyttfirman EVER. bilder på allt kommer inom kort.
allihopa valde att åka hem igår förutom jarno. när lugnet la sig kom tårarna. herregud, vad hände? hur hamnade jag här? känns som om lägenheten i enköping är lyft med helikopter hit, 30 mil bort. galet.
är väldigt glad att du stannade och tröstade mig när jag blev ledsen.

tack allihopa för hjälpen igår. jag är så himla tacksam! ni är underbara.

ikväll blir det förmodligen väldigt ensamt, men jag kommer ju till enköping på tisdag, kalas på onsdag för de närmaste och sen mustaschkalas på fredag. oj vilket kalas det kommer bli!

nu ska jag hämta tvätten nere i källaren, laga iordning lite lax och dansa lite. vad sägs om boom boom boom?


första gången


första middagen intagen i nya lyan! wiie

tribute






HAPPY B-DAY MALIN! I LOVE YOU!

hoolabaloo i veckholm

dåligt med uppdateringar nu... fölåt, men det är så mkt med allt...

fick dock höra en rolig sak ikväll som hände ute i veckholm.
lillebrors grannar, som btw bor 1 km bort :), hade det lite körigt häromnatten. mannen i huset fyllde 30 år och hans vänner hade bestämt sig för att ställa till med galej. de ordnade fram en gammal skrothög till bil, utan avgassystem som lät förjävligt, körde upp på gården, gasade runt så in i h**vete. sen valde de att smälla av en j**la massa smällare och 30 st (!!!) hagelskott utanför deras sovrumsfönster. när detta spektakel var över kan man tror att vännerna hade nöjt sig, men icke... då väljer de att sätta eld på skrothögen. då tror grannarna mittemot, även de bor nästan 1 km bort, att packet har letat sig ut till veckholm. de ringer snuten och brandkåren. SOS skickar en polisbil med tre brudar. när de svänger upp mot huset med den brinnande bilen är de så fruktansvärt koncentrerade på eldsvådan att de missar totalt att grusvägen är fullbelamrad med bildäck så PANG, kör rakt in i första bästa. och självklart tror de att de blir beskjutna! de slänger sig ut ur bilen, lägger sig i diket med dragna vapen och kallar på förstärkning. NU kommer brandkåren till platsen och möts av tre polisbrudar med vapnen framme, en grusväg full med bildäck och ett brinnande bilvrak. Förstärkningen tjejerna kallat på är inte de trötta killarna på stationen i Enköping. nejnej. Piketen från stockholm skickas... ska också tillägga att vid denna tid är det strömavbrott ute i veckholm, och vattenfall har skickat ut en stackare med ficklampa för att springa runt i skogen runt "händelsernas"-hus för att felsöka. den killen höll på att skita på sig när insatsstyrkan skriker åt honom att lägga sig ner på marken. "men va fan, jag är från vattenfall och ska ta reda på felet till strömavbrottet här ute!"
"va i helvete, har de skjutit av en kabel också?" skriker de tillbaka.
hela baletten slutar i en väntande rättegång och förmodligen dryga böter.
veckholm's the place to be!!

flyttkartonger


kartonger högt. kartonger lågt. gråtattacker ofta, skrattattacker emellanåt. trött? konstant. exhalterad, spänd och vemodig. mycket konstiga känslor just nu. väntar på elin, hon ska sova här inatt.
vad har jag gett mig in i?

vad hände?


visste inte att det gick en tågräls rakt genom kontoret. jag blev nyss överkörd. vilken j**la dag...

konstig tanke? konstig sophie?

kan inte sluta tänka på erektion. vad är det för ord egentligen? känn på ordet. säg det några gånger för dig själv.
erektion.
nåt så sexuellt laddat är så fruktansvärt corny.
fult ord.

konstig?

enl. önskemål

Brytbröd m. fetaost, soltorkade tomater och pinjenötter
16 bitar
1/2 pkt jäst
3 dl mjölk
2 msk raps- eller olivolja
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 dl grahamnsmjöl
ca 6 dl vetemjöl
75 g fetaost
1 påse soltorkade tomater
1 tsk torkad oregano
50 g pinjenötter
ägg att pensla med
sesamfrön

smula jästen i en bunke, värm mjölken til 37 grader. tillsätt lite av mjölken  och rör så jästen löser sig. tillsätt resten av mjölken, oljan, socker, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. arbeta ihop till en klassfri deg. låt jäsa i 30 min. Kavla ut degen till en kaka på ca 25*30 cm. smula fetaost över, strö på oregano, pinjenötter och de soltorkade tomaterna (spara några pinjenötter till sist). rulla ihop kakan till en rulltårta och skär upp i 16 bitar. lägg bitarna i en smord tårtform huller om buller, så det blir som en stor kaka (jag använde en ungsfast, oval form) låt brödet jäsa i ytterligare 30 min.  pensla med ett uppvipsat ägg och strö på sesamfrön, de sparade pinjenötterna  och oregano. grädda på nedersta falsen ca 30-35 min i 175 grader.

lycka till!


bagare bengtsson?


igår var det brödbakning som gällde.
 två olika bröd fick vi till, ett brytbröd med fetaost, soltorkade tomater, pinjenötter och oregano. det är det A håller på att "penslar" här. rackarns va gott det doftade! det andra brödet blev två stora bullar valnötsbröd.
knådningen är a och o, tydligen :) visste väl att jag hade anlag för sånthär, massagen kommer gå fint sen, I KNOW IT.
ikväll så är det kräftknyt på HV16 med en massa nya människor. spännande :)

spot on!



hur kan något som är så gott ge sån fruktansvärt dålig andedräkt? min underbara kollega josefine och jag diskuterade saken imorse. man luktar ju inte bara illa i munnen, det smakar päckel också...
vi satt och smackade i kör för att komma fram till exakt vad det smakar. tillslut utbrast josefine: "FUCK! (det är hennes favvo-ord :) Det smakar som en fuktig fimp som legat i ett skåp!"
SPOT ON JOOZ!
kommer sakna dig, crazy girl!

fnitter-fia

jag älskar överraskningar. jag blir som ett litet barn, ler från öra till öra och jag kan inte göra annat än fnittra.
ikväll blev jag överraskad. bigtime. minns ni kontaktannonsen jag skrev för några veckor sen?
..du måste tycka om isterband, snus och att skratta...
jag fick allt ikväll. tack. du är underbar


Zzznark

kan någon förklara för mig varför man får såndärt dödsryck precis när man somnat ibland?
du vet, man rycker till i benet/armen/kroppen som det värsta epilepsianfallet. om du inte vet, så vet jag.. haha

jag höll precis på att somna igårkväll då jag vaknade [läs: skrämdes ihjäl] av att människan brevid mig i sängen får ett sånt fruktansvärt dödsryck att jag hoppade minst en meter upp ur sängen! hallå!! själv skrek jag till, inget vanligt aaahhh, utan med dödsångest i rösten: aaaaaaaaaahhhhhhhhhhh! men människan vaknade inte... fortsatte bara Zzz

:)

godmorgon


frukost efter 1 h intervallträning: äpplen, russin och mandlar. blåbärssmoothie m. äpple och två stekta ägg utan salt. till det en rågkuse. mums! är fortfarande mätt...
ikväll ska elin och jag umgås. vad hon inte vet är att hon ska får hjälpa mig baka bröd :) på fredag är det nämligen kräftknyt på HV16 och mitt bidrag blir hembakat. kan bli en succé! på lördag ska jag tjäna lite extra stålars, fick erbjudande om att jobba på ett bröllop, ingen bordsservering utan bara se till att det ser snyggt ut och att det hela tiden finns käk på buffébordet. tror jag fixar det trots förmodad betongkeps?

äntligen ett bra besked

lång, skön, befriande SUCK!

pappas senaste skiktröntgen var mycket bättre än väntat. eftersom hans cellgiftsbehandling har krånglat med kärlkramp och doser till endast 75% så hade vi nästan förväntat oss att metastaserna på lungorna skulle vara oförändrade eller fler/större. men icke! de har minskat och de boldprover han lämnat ser väldigt bra ut.
nu väntar två behandlingar (han får de var tredje vecka) och ett utökat blodprovstest där dom kommer kolla allt, CEA, leverprover, CREA mm. sen är det dags för nästa läkarbesök och ny skiktröntgen.
jag är så himla glad för pappa! äntligen så får han ett bra besked. älskar dig pappsen så oerhört mycket. you are the love of my life :)

nu är jag helt slut.
alla spänningar har släppt och jag vet knappt vad jag håller på med. tar och åker ut till veckholm ikväll och kramar om mor och far.


05:30

igår var första dagen på mitt nya liv.

jag börjar jobbet 08:30 här i v-ås, men klockan ringer redan 05:30. jag har strategiskt nog placerat väckarklockan i köket och lagt mina fina träningskläder inkl. löpardojjor på en av stolarna intill. jag funderar starkt på att ta en bild på mig själv och ställa intill väckarklockan... det om något kommer peppa mig till att ta mig ut och springa bort alla extra kilon jag dragit på mig den här sommaren. det ser inge bra ut just nu... +7 kilo, och allt är bara öl. herrejävlar...
jag tar med mig iphonen och lyssnar igenom SR's poddradio. 1 h, löpning varvat med powerwalk runt gröngarn och munksundet. när jag kommer hem blir det kaffe, rågkusar med ägg och blåbärssmoothie med mandel. under dagen äter jag lite och ofta. inga kakor, inget socker. efter hand ska jag skära ner på kaffet, det är verkligen inge bra för kroppen. middag hädanefter blir vegetarianskt, kyckling eller fisk. måste äta mer fisk!
och det som det blivit för mycket av på sistone: ingen alkohol i veckorna. inte ens ett glas. dricker jag alkohol en fredag blir det inget på lördagen och vice versa.
måndagar- och torsdagskvällar är det fotbollsträning fram tills jag flyttar. däremellan är det promenad och pass på a3 som gäller.

hur lång tid tror ni det tar att tappa mina kilon och känna mig piggare? ska vi betta?

obefintlig

nu är jag här igen... jag vet att jag inte kan göra något, kontrollen är obefintlig... men jag är så orolig för vad pappa kommer få för svar av läkaren imorrn.
för snart tre veckor sen gjorde han en ny skiktröntgen och nu har förmodligen alla tittat på bilderna. jämfört med hur det såg ut för några månader sen.. dumma tankar - försvinn! schas!

jag vet att mina underbara föräldrar älskar mig och stöttar mig i allt; "du måste leva ditt liv och göra det du vill" har de sagt när jag tagit upp allt detta med flytten. jag flyttar inte till andra sidan atlanten. det är sunne. tre timmar bort. men tre timmar och 30 mil kan vara fruktansvärt långt bort... känslorna är så himla kluvna. speciellt ikväll när underbara elin ringde och jag fick inte ens ett -hej! utan bara: "JAG VILL INTE ATT DU SKA FLYTTA!" eller att jag träffat han med den trygga famnen. just ikväll är jag väldigt liten. så liten att jag bara vill ligga i fosterställning och bli klappad på huvudet. någon som håller om mig och säger att allt kommer bli bra. "det ordnar sig." det är precis vad jag behöver höra nu...

jag lyssnade på morgan allings sommarprat i P1 ikväll på SR's podradio. verkligen att rekommendera! hans uppväxt var inte precis en dans på rosor: barnhem efter barnhem, fosterfamiljer hit och dit. misshandel. you name it. även om han berättar om sin revanch och programmet blir tillslut ett riktigt pep-talk till alla lyssnare så kan jag inte tänka på annat än att världen är bra jävla orättvis... nu tänker ni: vad har hänt? hon som är så glad? men nej... lingonveckan är här... äääntligen. jag vet ju att jag blir såhär. sentimental, grubbelfia, svullen i magen och bara less. SUCK! man kan ju inte vara på topp jämt?

jag tar och avslutar detta ledsna, oroliga, ångestfyllda inlägg med en av mina favoritlåtar. det är instrumentalt, naket och vackert. imorrn är en ny dag och jag hoppas min pms är bättre. lyssna och njut.




drömmer om...


1, thermos. 2, nya träningsskor, inomhus. 3, tandblekning. 4, rosa skydd till min bäbis. 5, per morbergs kokbok. 6, fler galgar. 7, dörrförvaring. 8, trådlöst nätverk. 9, cykelpump. 10, cykelkorg. 11, clinique's lashpower long-lasting. 12, Logitech Pure-Fi Anywhere högtalare, 13, biotherm aquasource non-stop. 14, asymetrisk tröjklänning nelly.com. 15, pennskrin + block + pennor. 16, family circle, http://www.youyours.biz/. text: kjell, iréne, johan. 17, klänning asos.com. 18, pink. live. globen. 10/11. 19, billaddare till bäbisen. 20, en trip till new york. 21, ngn av de fina tavlorna på http://nindigosrum.dinstudio.se/news_1.html  22, någon av de fina väskorna av helena på JC i enköping. 23, vindjacka, nike. 24, löpartights, nike. 25, NY TATUERING!


välkommen på mustaschkalas



Eftersom jag flyttar och börjar plugga i Sunne skulle jag vilja samla alla mina nära och kära under samma tak med en gemensam nämnare: Mustaschen!
Att jag fyller år samma dag är bara en bonus ;)

Jag fixar: Tak över huvudet på oss, lite lättare krubb och kalas-musik.

Du fixar: Mustasch på överläppen, eventuellt entourage eller sällskap och du inte törs gå själv (?) och alkohol

OSA senast 26/8 här, på mailen eller på mobilen.

Eftersom plats/lokal inte är bokad än så återkommer jag med mer info innan den 24/8.

"alltså, vad är gonorré egentligen?"

SKRATTATTACK! Elin och jag hade en helkväll igår och självklart så spårade våra diskutioner. och jag älskart!!
självklart så kom vi bort från varandra på den oerhört stora nattklubben Joar Blå så jag gick hem. till en tom säng. fruktansvärt ensamt.... kom upp i skaplig tid imorse, kilade ner till sjukan och min tid på barnmorskeavdelningen. Träffade självklart på några bekanta som ska ha barn med beräknat nedsläpp 17/8. Självklart får jag höra:
"Nääh men va skoj! Är du också gravid??" 
"Nej."
"Nehe.. så du väntar på någon?"
"Nej.."
"Nehe...?"
"Nej, ni vet.. jag är så här tjock... Tack för att ni frågade... Jag är bara här för den årliga kollen... Typ."




Pinsam tystnad........




En dörr öppnas och mitt namn ropas upp. TACK GODE GUD. :-D

och nu sitter jag här på jobbet och fryser igen. ute skiner solen starkare än på länge. ååååhh va jag inte vill vara här just nu. MEN, det är bara två veckor kvar.
TVÅ VECKOR KVAR PÅ BANKEN. Herregud...


inte ok

inte ok att bara kika in här utan att kommentera. jag kan se vilka ni är... grrr

eey, but who's counting?

idag är det 18 dagar innan jag flyttar till sunne. 24 dagar kvar innan jag fyller 24 år. 4 dagar kvar innan helg. 9 h innan jag är hemma och 13 minuter till första kaffet.

idag blir en underbar dag :)

ska man lägga upp en önskelista? har jag några vänner som vill fira min födelsedagsfest och samtidigt vill ha ngn slags "hejdå-fest"?

back to business

checkinlösen hit, ändring av amortering dit. byggnadskeditivsbetalningar, bil- och fritidslån och undantagshantering vid distribution av kort. övertrasseringar och aktieindexobligationer.
trött i huvudet? jag? nä...

ikväll arrangerar Ena Bugg & Swing Måndagskväll i Skolparken i Enköping. många duktiga dansare på scen :)
jobacker.blogg.se kommer till mig innan med söta lilla kim. hon ska överraska mig med vegetarisk mat. tjoho!

i love U 2





jag är så lycklig så jag finner inga ord! magnificent...
magen trubblar satan och nån snodde min kamera igår. men vad gör det? jag har sett dem. live. tillsammans med han med den trygga famnen och mjuka läpparna :)
tårarna började spruta när walk on drog igång. rysningarna var där långt tidigare. tack jarno för att du höll i mig
tack kimmo och malin för sovplats. underbart att äntligen träffa er. tack alla andra för en bra förkaka på trappan.
tack heden för dina vackra ord. jag ger mig, er blogg är den bästa.
http://mackanjimpaheden.blogg.se
ikväll smäller det!

RSS 2.0