sls

nyduschad. fräsch. luktar gott om hela kroppen.
och så tänker jag efter: vad är det egentligen i mitt shampoo?
det skulle jag INTE kollat upp.
innehållsförteckningar är ju uppbyggda så att ingredienserna står i fallande ordning, med det mesta först osv.
först läser jag AQUA/WATER. Okej, vatten är väl kanske sådär, det torkar ut håret och det står inget om renat vatten, alltså skulle det kunna vara vilket skitvatten som helst. som nummer två läser jag SODIUM LAURYL SULFATE (SLS). vad är det här då?
hmmm....
SLS, som även kan kallas NATRIUM LAURYL SULFATE, finns i 90 procent av alla shampoon som säljs i affärer/hos frisören. SLS kan reagera tillsammans med andra kemikalier och bilda cancerogena nitrosaminer (samma ämne som bildas när man hårdsteker kött). Om man använder ett schampoo där nitrosaminer har bildats, absorberar kroppen stora mängder av det giftiga ämnet.
SLS har i djurförsök orsakat ögonskador. Giftet påverkar proteinbildningen och kan orsaka blinhet, starr och försämrad läkningsförmåga.
SLS är en känd hudirritant, som kan orsaka klåda och öka risken för allergiska reaktioner.
SLS kan göra så att hårsäckarna krymper. Detta stör hårets naturliga tillväxtcykel, man tappar håret fortare än det nya hinner växa ut.
Ett annat kemiskt ämne som finns i många hårprodukter är propylenglykol, som kan orsaka att huden åldras i förtid. även detta finns med på innehållsförteckningen på mitt schampoo.
dessa gifter får jag i mig varje dag. VARJE DAG.
imorrn går jag till hälsokostbutiken och köper ett annat schampoo. jag rekommenderar att du tittar efter på ditt eget schampoo, om inte för dig så kanske för ditt/dina barn?

intention

processhanteringen vi hade igår var väldigt givande. det som sas kommer stanna där mellan de fyra väggarna men jag kan säga att det är som terapi - och jag älskar det. jag har fått en helt annan syn på de underbara tjejerna jag hamnat i grupp med :)

idag har vi haft drömstart. kursen heter drömstart och hålls av christer westlund som skrivit en massa böcker om detta. väldigt intressant och lärorikt. imorrn har vi fått "ledigt" för att jobba med uppgifter vi fick idag: "
Leta upp en person. Det kan vara någon i din närhet, vän eller bekant eller det kan tillochmed vara en kändis. Det behöver inte vara nån du känner eller pratar med. Ta reda på/kolla upp hur klar den här personen är i sin intention. Har de klart för sig vart de är påväg? Hur påverkar det dem?"
kan bli klurigt. kan bli enkelt. jag tar det imorrn, ikväll ska jag bara ha egentid. 18:15 är det bodypump sen så springer jag nog en stund på löpbandet.

c ya later

OCH FANNY: jag kommer till Enköping i tid och otid, ska se till att jag hör av mig då så vi kan boka en tid! :)


helgen v. 39

helgen vecka 39 går till historien.
det har vart den bästa helgen på väldigt länge. så här mycket kärlek har jag inte fått och gett på flera år av alla jag mött och tillbringat tid med.
tyvärr har det även vart den sämsta någonsin. själen gör ont. kroppen värker. idag ska jag inte ta nån massage, jag tror helt ärligt att jag kommer gå sönder isånnafall..
det är fruktansvärt jobbigt att jobba med sig själv. men ju fler gånger man är i balans, desto lättare är det att känna när man är i obalans.

idag börjar jag 13:30. då är det dags för processhantering. ph. vår lärare säger att "vi ska sätta ord på utbildningen, hur vi mår, känner och tänker" andra säger: gruppterapi. det här kan komma att bli väldigt spännande.

nu ska jag skriva färdigt hemtentan i taktil massage!
måste bara berätta en bra och rolig sak:

MIN MASSAGEBÄNK HAR ÄNTLIGEN KOMMIT!



behöver du massage? hör bara av dig


det gör ont överallt.

http://open.spotify.com/user/fialajnen/playlist/4QuDVcNydakbnQ9sWiJ4XE

http://www.youtube.com/watch?v=9xB2OW_S30A

morsning och goodbye facebook

nu är det gjort!
facebook är ett minne blott.
jag har avaktiverat mitt konto och tagit bort gadgeten på iphonen.
hädanefter får ni ha koll på mig här. och jag har inte en aning om vad ni gör.
hihi, förlåt mig men: FAN VA SKÖNT.

home sweet home

har äntligen kommit hem. vilket jävla välkomnande jag fick: blixtar och dunder, hällregn och stormvindar.
efter helgens bergochdalbana känslomässigt så känns det trots allt väldigt skönt att komma hem. planen var ju att åka hem igår, men pappa behövde chaufför turoretur till akademiska så vad gör man inte? känns bra att vart där nu och sett hur det ser ut.

1 h sitter han och får gift rakt in i kroppen. idag somnade han, sötnöten.

på besök

är på besök hemma. just precis så känns det. men ändå ok :) i fredags mös jag på mitt nyfunna bibliotek: golfrestaurangen i enköping. ni är så sköna allihopa. och elin, du betyder mest.
i går blev det hälsomässa. mycket inspirerande. jag gjorde en frekvensmätning en kroppsscanning, testade vibrationsträning, pratade med representanter från fritidsförvaltningen och min gamla idrottslärare om hälsofrämjande arbete i kommun och skola, träffade en gammal barndomsvän som startat eget. hon sysslar med personlig hälsocoaching. kul! kika in på hennes hemsida här: ekanshalsa.se. träffade även en av medlemmarna i ghia-gruppen i enköping. de består av sju kvinnor som bildat gruppen för att bli "starkare" och de sysslar med allt från andlig guidning till zonterapi.
kroppsscanningen var dock det mest spännande, där fick jag svart på vitt hur jag ser ut i kroppen.
mitt bmi: 23.9
kroppsfett: 32,4% = 22,4 kg
aooutchh....
känns fruktansvärt skönt att ha kommit igång med träningen, när jag kommer på besök nästa gång, strax innan jul ska jag se till att göra en ny "mätning". då jävla kommer det se myyycket bättre ut. you'll see :)

balans

känslosam kväll.
har gråtit till idol, har gråtit till skavlan. samtidigt känner jag mig i balans. tårarna kommer liksom bara av sig själv. många tankar går till pappa och tacksamheten jag känner till livet. att jag hamnat så rätt i sunne. dags att sova, imorrn händer det mycket!

bra jävla bit


ikväll blir det fullkornspannkakor och dans till denna bit. på högsta volym! nu kör vi!

eftersvettningar och träningsvärk

pust.
kom precis hem från bodystep. herrejävlar va jobbigt det var. tillslut ville inte benen följa med kroppen så jag höll på att snubbla på den där brädan hela tiden :) stina i min klass var instruktör och skrek till mig hela tiden: "kom igen sophie! lever du sophie? ta i nu sophie!" åååh fy tusan för dig stina! på väg hem var benen som spagetti, och cykelturen som brukar ta 45 min blev lite längre. i mördarbacken (strax intill sunne golfbana) blev jag omkörd. av en kille på rullskidor, UPPFÖR. hahaha! han stakade som en sate och jag släpade benen efter mig. haha!
aja. thats life!
sitter och funderar på när min bänk som jag har beställt har tänkt att dimpa ner?

ojojoj va med bra massage det kommer ges på den här :)


blinka lilla stjärna

sjunger du också när du tvättar händerna?
jag lyssnade på radion igår, på daniel breitholtz på mix megapol, som berättade att de hade haft en hygiennisse på hans skivbolag som berättade om svininfluensan. han sa till dem: "När ni tvättar händerna, sjung blinka lilla stjärna under tiden. Då vet ni att ni har tvättat ordentligt."
så nu sjunger jag varje gång, högt och tydligt så alla utanför undrar vad fan jag håller på med. med vet du? det struntar jag i :)

favoriten just nu


oj va jag dansar till den här. i love it :)

feelgoodmusic

http://open.spotify.com/user/fialajnen/playlist/6CYzqcT8wrULwWI3XOuYxY


soligare shopping i karlstad


regnjacka + regnbyxor, stadium. randig tröja, gina. jeans, vila. vantar och benvärmare, lindex. tvättnötter, tandkräm, gojibär och yogitea, hälsokraft.
tvättnötterna ska bli spännande att prova: 100% biologiskt, fritt från kemikalier och andra tillsatser. "SAMU Tvättnötter är en obehandlad naturprodukt som växer vilt (Sapindus Mukorossi) på höjderna av Himalaya i Indien. Nötterna innehåller det naturligt rengörande ämnet Saponin som frigörs från nöten vid temperaturer från 30 grader och över." man kan använda det vid färg-, vit- och handtvätt, från 30-95 grader - alltså vid all slags tvätt, även silke, linne och ull. man kan även använda det vid allrengöring och till hårvård - ersätter shampo + balsam.

spännande!

goa, rara, söta!


grattis till er lilla nyfödda pojke! ta hand om er nu! tänker på er!

ack värmland du sköna


3 mil grusväg. så länge satt vi och skakade innan vi kom fram till toppstugan vid sunne ski. och nej, det är inte 3 mil dit hemifrån mig. snarare 1 mil + några kilometer grusväg... men vi körde lite tokigt. tur att jag har gps i min iphone. haha! men jäklar vilken fin utsikt vi fick.
varför har jag inte hittat hit tidigare?

i fredags åt vi kräftor och hade fruktansvärt trevligt. dennis kunde inte hålla sig utan ville självklart ta på alla tjejer ;)


ser faktiskt ganska skönt ut :)
har ikväll beställt en ny massagebänk. den förra jag beställde kommer inte levereras förrän i november. I DON'T THINK SO! vilken underbar utbildning jag har blivit antagen till! massage, personlig utveckling, träning och kost. HÄLSA. jag älskar det!

man vill ju va gla'

"Det är ett tufft liv att leva", säger en uppriktig Anna Anka. den svenska hollywoodfrun. hon lever i lyx, saknar ingenting, går på galor i smycken värda 17 miljoner, men är hon lycklig? nej inte vad jag kan se eller höra. hon gnäller och ställer skyhöga krav på anställda (läs: underställda). hon föraktar "fula" människor och fäller nedvärderande kommentarer.
jag får rysningar.
nu för tiden dricker jag yogi tea - green chai. (rekommenderas!) på alla te-påse-"handtag" står det något visdomsord och jag kom att tänka på det som stod på malins imorse: See the soul and divinity in everybody.
och det vi läste igår: Happiness is taking things as they are.
själv vaknade jag utvilad och glad. jag tog fram datorn, pluggade i hörlurarna och satte på min senaste favorit och bara mådde sådär underbart bra som man kan göra i värmland. jag mår verkligen som jag förtjänar - lovely.


http://open.spotify.com/user/fialajnen/playlist/1D6KMad5QHmA0n7S2l8bs7


zumba?

slog på tv'n imorse när jag vaknade. där var massor med snygga, smala männsiskor dansandes i synkad koreografi. "Zumba Fitness - Everyone can do it" "I lost 25 kg only by Zumba" "It's fantastic"
visst, det är säkert skitkul. jag blev danssugen såhär dags på morgonen, men att pröjsa 599 kr för några instruktionsvideor när man bara kan sätta på radion/datorn/spotify och släppa loss anytime, anyhow? hmmm, nej det köper jag inte.
själv har jag kommit igång med promenader på mornarna. det första jag gör är att sätta på en kanna kaffe, dricker minst en kopp innan jag ger mig ut. jag har ökat från 30 min till 60 min. i lurarna har jag antingen up-tempo-musik eller morgonpasset i P3. Och jag kan lova att de som åker längs med E45:an på mornarna kan få se ett danssteg eller två :)
nej, dags att ge sig ut. malin är här men ligger och Zzznarkar i sängen, jag låter henne sova.
solen skiner och det känns att denna dag kommer bli bra!
och kom ihåg: Be proud of who you are.


nionde november


då kan du köpa hans nya skiva på iTunes.
WIIE!

dreamin' with a...

på onsdag kommer malin och stannar tills på söndag. jag behöver dig.
nu ska jag gå och vakta sängen i några timmar. till tonerna från john mayer. :'(


tillbaka i sunne

det har vart en märklig och stressig helg. endel konstiga möten och många möten som inte blev av.
jag var så tankspridd, arg och ledsen när jag satte mig på tåget hem att jag inte kunde koppla av. väl hemma satt mina axlar strax under öronen och spänningshuvudvärken var ett faktum. jag var så irriterad och besviken. underbara gravida malin skrev till mig: Ok.. tråkigt.. men d e klart att alla vill träffas o umgås med en sån underbar o trevlig tjej som du :-D

det värmde, och pga det smset kunde jag somna tillslut. tack malin. du är en sån vacker själ!
men idag så fick jag en massa svar. första frågan från vår lärare var:
Hur har helgen vart?

jag var bara tyst. fortfarande irriterad och frustrerad inombords men tyst för en gångs skull. jag bara lyssnade på alla andras reaktioner. efter att alla som velat dela med sig hade gjort det så sa vår underbara Äwa: När man går en sån här utbildning, med mycket massage så är det mycket som rensas bort och ut ur kroppen och man blir mer öppen för ny energi, energi som man tidigare kanske inte haft i kroppen. När man väl sen kommer hem och träffar nära och kära kan det bli en krock. Din nya energi ligger kanske på en helt annan nivå än hos den du möter. Ibland kan det vara så att din partner, dina barn eller tom husdjur kan dra sig undan eftersom de inte känner igen dig. Det kan bli bråk, du själv kanske inte vill ha någon beröring eftersom det kontot är fyllt efter en intensiv massage-vecka eller så är det kanske just det du behöver, mer beröring. Om detta händer är det ditt ansvar. Det är du som valt att gå denna utbildning och därmed ditt ansvar att "ta dig till samma nivå", gå undan och jobba med dig själv. Du kommer aldrig kunna "frälsa" och förändra någon annan förrän personen ifråga är redo.

många tankar snurrade. tillslut var det dags för massage iaf. jag och min "partner" kom överrens om att jag skulle börja få. jag blev nerbäddad och höll på att somna under genomgången, sen var det dags för mage och bröstkorg. fruktansvärt behagligt och skönt! men det var efter massagen det började hända saker. under lunchen kände jag mig så bitsk att jag var tvungen att bita mig i tungan när någon tilltalade mig. väl uppe i klassrummet igen så ville jag bara slå på något, samtidigt som gråten satt i halsen. jag berättade för Äwa hur jag kände mig och hon lugnade mig på en gång: Ilska och frustration är snabb energi, gå ut och ta en rask promenad - spring kanske om du känner att det är det kroppen behöver - och slå ut energin, precis som om du har vatten på händerna och ska stänka bort det. Gör likadant med benen och fötterna. Träd är också väldigt bra. De kan verkligen ta emot såna känslor.

så jag stack ut. och grät lilleskutt-tårar. ni skulle sett mig, stänkandes med armar och ben, springandes om vartannat och gråtandes. ååh herregud... när jag kände att jag skulle bryta ihop så fick jag syn på en björk. "SKITDETSAMMA om det går förbi nån och undrar vad i helvete jag håller på med, jag kan iaf testa" så jag kramade.
och grät.
men efter en stund var det som om det släppte. jag är så impad!

efter det här fick jag en tankeställare. var det kanske jag och min energi som ställde till det i helgen?


HV16

nej, jag har inte skrivit fel, antar att du tänker på hockey och HV71? jag menar HV16, postort: Enköping :) jag har hittat hem, efter 4h i buss. jag var faktiskt lite skeptisk först, men det är riktigt gött att åka buss. man vaggas lite fint till sömns. mmm... det mysigaste var nog när jag vaknade i ett ryck till min egen Zzznarkning. mina resekamrater i bussen sneglade surt, men jag log så stort jag kunde till dem, tror de kände av min glada energi :)
just i detta nu sitter jag med ett glas rosé framför "kändisdjungeln". jag får blunda var tredje sekund pga alla ormar. fyy fan. ikväll blir det chill, imorrn ska jag förbi hälsokostbutiken och köpa lite prylar, sen blir det hem till mor och far och praktisera lite taktil massage. kommer bli en underbar helg!

life's gooood


don't worry, be happy!
maten blir så himla mycket godare när man har roligt också, eller hur?
idag: cyklade för första gången till skolan. det är en bit, tog mig 25 min och var alldeles svettig när jag kom fram :) vi började även med bakbens-massage. den taktila massagen är så underbar! själv så grät jag efter behandlingen. det såg ut som om en del av mina klasskamrater blev lite rädda, men det var ju inget... ja, äsch. svårt att förklara. nu är jag glad iaf. trött, men glad :) och mätt!
var förbi kolsnäs motionscenter efter skolan. de har ett gym där i hyffsade lokaler, med omklädningsrum och bastu. tyvärr har de som jobbar där blivit varslade och än så länge så vet de inte hur framtiden ser ut, förutom att anläggningen kommer läggas ner den 1/9 2010. jag skulle iaf få betala 200 kr för att få träna där, tom 100209. helt ok pris, right? såg även i "Sunnenytt" selmaspa fitness har prova-på-dagar hela nästa vecka. men de flesta i klassen tränar på hälsokällan. hmmm... jag kan inte bestämma mig. ja, äsch, tar det nästa vecka, då kanske man har fått första pengarna från csn också?
nej, nu väntar min stora kopp kaffe på mig! här nedan får ni ett liten bild på hur jag har det om dagarna. I LOVE IT!


ååååh jaaaa!!!

malin kommer hem från magaluf! jaaaaaa! och hon ska förmodligen flytta hit till mig i sunne! wwwiiiiieee :D


brus

har ni, nån gång som jag, valt att inte titta på en serie eller ett program på tv för att istället se det på nätet när det passar?
då har ni också, som jag, lagt märke till det ständiga bruset? och med bruset menar jag reklamen... jag blir så trött! t.o.m när man ska titta på nätet så kan man inte bli av med reklamen. usch och fy. ikväll, när idol börjar, tänker jag skippa bruset. i ren och skär demonstration stänger jag av tv'n i reklampausen.

ikväll blev det kyckling med bambuskott i rödcurry och cocosmjölk och en massa kidneybeans. och NEJ, det är inte vin i glaset utan färskpressad tranbärsjuice. mycket antioxidanter. :)
må gott nu!

taktil beröringsmassage


äntligen!
idag så började vi med den taktila massagen. frida och jag parade ihop oss och vi fick ge och ta en handmassage. beröringen gör så att hypofysen utsöndrar hormonet oxytocin i kroppen vilket är ett lugn och ro hormon. gissa om man är såsig i kolan nu... blir bara till att plocka lite, laga lite mat,  ta en promenix och sen sova.

världens bästa frida :)

obeskrivligt vackert

 

 


 



jag gråter krokodiltårar varje gång jag ser det här. att dans kan vara så förmedlande?


förändring

har nu pratat med tre vänner ifrån enköping på förmiddagen. samtidigt som jag saknar er så att jag nästan går sönder, är jag så himla glad att jag flyttat. det är otrohet hit, skitsnack dit. samma gamla människor på stans nattclub Joarblå som kör samma gamla repliker. idioter som tidigare kallat sig för "bästa vän" beter sig som tonåringar igen och är genuint elaka och saknar någon som helst förståelse. (jag kände lättnad och seger över att jag tagit steget till att flytta, men samtidigt sorg, nedstämdhet och frustration. ni i klassen vet vad jag pratar om ;)
visst vore det skönt och enkelt om man bara kunde ändra en annans människas beteende? 

vill jag uppnå en förändring i mina relationer börjar den förändringen med mig själv.


mitt sätt mot andra är en direkt spegling av hur jag är mot mig själv. är jag kritisk mot mig själv har jag också lätt att kritisera andra. har jag däremot synsättet att jag själv gör så gott jag kan, ser jag lättare att också andra gör så gott de kan.

all föränding börjar med mig själv.


taget ur: att välja glädje av kaj pollak


åååh nej, inte igen


"ååh skit också".
men den funkar. :)


regler för att vara människa

1. du kommer att få en kropp. du kan gilla din kropp eller ogilla den, men den kommer att vara din under hela tiden du är här.

2. du kommer att få lektioner och lära dig läxor. du deltar på heltid i en skola som kallas Livet. varje dag i skolan får du nya lektioner med chansen att lära dig många nya saker. du kan välja att tycka om dina studier eller tycka att de är onödiga och dumma.

3. det finns inga misstag, bara lektioner. att växa är en process av experimenterande. misslyckade experiment är lika värdefulla som de som lyckas.

4. en lektion blir upprepad tills den är avklarad. lektioner och läxor kommer att uppenbara sig i olika former tills den dag du lär dig vad du ska av dem. när du lärt dig en läxa kan du gå vidare till nästa.

5. lektioner och läxor tar aldrig slut. det finns ingen del av livet som inte innehåller lektioner. så länge du lever finns det läxor att lära sig.

6. där är inte bättre än här. när där har blivit här kommer du bara att se ett nytt där som verkar bättre än här vilket ju är ditt förra där.

7.
andra är dina avspeglingar. du kan inte älska eller tycka illa om någon annan om det inte reflekterar någonting du älskar eller tycker illa om hos dig själv.


8. vad du gör med ditt liv är upp till dig. inom dig har du redskap och resurser för att skapa ett meningsfullt liv. du kan använda dina resurser för att skapa ett meningsfullt liv. du kan använda dina resurser om du själv vill.


9. dina svar får du inifrån. svaren på livets frågor finns inombords. allt du behöver göra är att titta, lyssna och känna tillit.


10. du kommer sannolikt att glömma dessa regler.

ur: "varför växer gräset" av Hallberg&Kull


tröttmössa

jag kan inte förklara det... har inte vart såhär trött på väldigt länge. det känns som om man blåst ur sig själv hela veckan. tror att 09-orna kommer bli en av de bästa klasser brobygrafiska någonsin haft :)

igår var det nollning. 08-orna hade styrt upp och fixat en massa stationer med en massa hyss för oss, dock ingen förnedring :) vi åt tacobuffé och lekte så ska det låta. en fruktansvärt rolig eftermiddag och kväll!

kom precis hem från ICA. fick en smsavisering om att mina böcker jag beställt från adlibris hade anlänt. kanske ska sätta tänderna i Medicinsk grundkurs ikväll? blir iallafall en lugn helg i sunne, imorrn är vi några tjejer som ska åka till Mårbacka på Äpplets dag. en mysig eftermiddag.


nån som läst någon av böckerna tidigare?

tacksam


ni är underbara. jag älskar er så himla mycket. är så stolt och tacksam att få kalla er mamma och pappa. saknar er.


nya intryck

såsig. snurrig. förvirrad.
det är så svårt att förklara, men det är så himla mycket nya intryck här. helt ny miljö, lära känna 31 st nya människor på en gång, plugg... jag har massor av frågor och funderingar kring utbildningen och kursinnehållet men får liksom inte ur mig det. och ni som känner mig väl vet att jag kan prata...
vi har iaf påbörjat kursen beteendevetenskap. social psykologi, om gruppdynamik osv. en av uppgifterna vi fått är att skriva dagbok. vi ska skriva ner våra känslor och tankar för sen använda i ett slutarbete i vår. vet inte riktigt hur jag ska lägga upp allt med pluggandet? usch. nej... nu måste jag äta ngt. later

RSS 2.0