tack


tack sötnosar för att jag fick bo och leva hos er i knappt tre veckor. ni är fantastiska och jag älskar er.
puss

hemma?

jaha... då var man tillbaka i sunne. hemma. eller nåt?
när jag klev innanför dörren här så kändes det bara konstigt. det luktade konstigt. soffan kändes konstig. det enda som var som det skulle var min ursköna säng. och mina kuddar! oj vad jag saknat dem :)
första skoldagen är avklarad nu. hela dagen har gått till att rikta all energi och fokus på den klasskompis som stått upp i hörsalen för att berätta om sin praktik. min söta rumpa har fått träsmak och huvudet är proppfullt.
men jäklar va kul det är att se hur alla har växt.
imorrn efter lunch och resten av veckan ska vi syssla med SPA. eftersom det är det jag gjort de senaste tre veckorna är jag inte så supersugen, trots att vi ska till Selma SPA+ och träna på "kurbad"...
äsch då, det här kommer bli bra.
nu ska jag läsa mailen, ser att det rullat in en massor med elektroniska intervjuer. jag sysslar nämligen med ett projekt hos räddningstjänsten enköping håbo. mer info kommer till helgen...

magnus weideskog


munsårshjälp, tack!

har du möjligtvis läst boken "Hur du blir av med ett munsår på 2 timmar"? isånnafall är jag i stort behov av att du delger mig lite tips...
damn it!! munsår vid sämsta möjliga tidpunkt. :´(


hejsvej


mina hejdå-presenter av Sätra Brunn. dom är för goa

sentimental

jag har egentligen inte så mycket att skriva. bara att jag är så tacksam. tacksam över livet. jag är glad över all tid jag får spendera med mina nära och kära. och jag är tacksam över att alla mår bra. så nu sitter jag här och fäller en tår, med en stor chokladkaka marabou schweizernöt och är tacksam.
men jag fnissar lite oxå då jag tänker på vad en av mina kunder sa idag: "sophie, du är flummig. och jag gillart!"

energibehandling

idag fick jag en "energibehandling". ska jag översätta det till engelska skulle det kallas healing.
kajsa, som behandlande mig, började med att intervjua mig. född år? civilstatus? ont någonstans? har du vart med om ngt jag borde veta om? finns det ngt speciellt du önskar av mig?
hon gick runt mig och höll upp en pendel vid mina chakran. emellanåt skrev hon ner vad hon kunde läsa av pendeln. efter en stund började hon behandla mig. hon höll sina händer över mina sju stora chakran. hon började vid mina fötter och så fort hon tog i mig så kändes det som om någon stod vid huvudändan av bänken och tryckte på mitt huvud, rakt över skalpen. trycket bara ökade och ökade ju mer hon tog i mig. efteråt berättade hon att hade sett solstrålar under behandlingen. "jag vill kalla dig ett regnbågsbarn. allt du gör blir bra, det strålar solsken om dig. men, du måste tänka på dig också - jag känner att du vet själv att det finns en plats inom dig som du alltid kan gå till för att få lugn och ro."
efteråt kände jag mig helt slut, trött och pluttig. men det var bara att släppa det, jag hade en massa massager inbokade på eftermiddagen. det roliga är att jag fått väldigt mycket beröm idag! verksamhetschefen fick sin tredje och sista massage av mig idag och hon sa att jag mer än gärna får använda henne som referens. you bet!
ikväll så lagade storebror middag. han och jag delade på denna skål, full med pasta m. pestosås, parmesan, ruccola och körsbärstomater.

efteråt gjorde jag iordning en saltscrub. ta olivolja och salt, blanda så det känns som en sockerkakssmet och scrubba. tillsätt mer än gärna några droppar eterisk olja. vill du veta mer om eteriska oljor kan du läsa HÄR.
jag rakade oxå benen, gjorde en hårinpackning och en nässkölj. nu känner jag att ögonlocken är väldigt tunga.
bäst jag kryper ner i 80-sängen i prinsessrummet.
dröm sött


tiden går så fort

jag vet inte om jag är ensam om denna känsla? tiden bara rinner iväg...
det känns som om, väl utflugen från sunne, har jag så svårt att stanna upp. jag har svårt att få tiden att räcka till all meditiation, lugn och stillhet som jag känner att min kropp skriker efter. tiden räcker inte heller till för att umgås med mina vänner. 
den här helgen har gått så fort, men när jag tänker tillbaka så har jag inte riktigt gjort ngt speciellt.
jag gillar inte det här...

torsdag

stillar min abstinens i enköping. vårkänslorna bara sprudlar i mig och jag mår som fisken i vattnet.
skickar elektroniska kramar till er alla! puss!

new york

jag vill till new york. helst imorrn. men nån gång under året skulle passa perfekt.
vill du hjälpa en stackars student med lite stålar? allmosor mottages mer än gärna...

boxing

imorrn ska jag till jobbet. därmed BASTA! är så less på att magen ska krångla...
på fredag är nämligen planen att jag ska hålla ett box-pass. jag som aldrig kört box tidigare, jo - jag har vart deltagare men aldrig någonsin hållit i ett pass. underbara david och jani har hjälpt mig med koreografi och musik så här står jag och boxar som en tok med lurarna i öronen. alice satt och betraktade mig en stund, sen kom hon fram och petade på mig med sitt söta pekfinger:
"faster fia, vad gööör du egentligen?"
"jag tränar."
"hmm..."
och så gick hon


sätra brunn



några bilder från min praktikplats. mysigt värre

plutt-söndag

idag har jag vart pluttig. dålig i magen, trött och hängig. sa hejdå till m efter frukost, sen somnade jag om och sov till 11. sen for jag ut till veckholm. lillebror böt däck på min bil medan jag låg utslagen i soffan. sen var det bara att ta sig till heby. väl framme blev jag välkomnad med en fräsch tallrik gott-gott. jag har det väldigt bra här.
får se om jag orkar ta mig till sätra brunn imorrn...


prinsessrummet


här är en del av mitt (läs: alice) prinsessrum. måste meddela att jag sover som en stock i denna 80-säng

hotell heby

nu har jag checkat in på hotell heby.
det enda jag bad om var att få en säng att sova på och ett kök att få laga min mat i.
istället möttes jag av lagad mat; baconlindad kyckling och ugnsrostade rotfrukter samt ett prinsessrum.
"faster fia, du får bo i mitt rum och sova i min säng."
men vart ska du sova då?
"hos mamma och pappa" och så log hon det största leendet jag någonsin sett.
så här sitter jag i mitt (läs:alice) rosa prinsessrum. det är hello kitty-grejer, barbiedockor och pippi långstrump prylar överallt. helt fantastiskt faktiskt!
imorrn är första dagen på praktiken på Sätra Brunn, en kurort sen 1700-talet. fokus kommer ligga främst på träningsbiten, men jag hoppas att jag får en större insyn på spa-delen också. nu ska jag sätta mig och skriva ner lite förväntningar inför praktiken. önska mig lycka till!



dagens dilemma

jag fick ett samtal imorse, det gällde min anställning i banken.
ska jag säga upp mig eller ansöka om tjänstledighet ytterligare ett år?
om jag ansöker om mer tjänstledighet, krävs det av mig att jag sommarjobbar på banken under juli månad.
så fort jag ens tänker tanken så får jag ont i magen...
valet känns ganska lätt, men fy så läskigt det är.

påskafton 2010

påskmiddag avklarad igår med hela släkten.
gymmet idag - check.
lunch intagen och nu kaffe i salongen.
om några timmar ska gubbarna på brandkåren knådas. ännu en fantastisk helg på gång.

pain

vaden smärtade ordentligt på vissa ställen och 5,94 km på 34,28 min är inte OK.
imorrn är en annan dag.


upp å nicka, sockerdricka

solen skiner. riktigt bra musik strömmar ur högtalarna. löpartightsen är på. Nike+ sensorn är i skon. nu ska jag testa vaderna. håll tummarna!


f-skattesedel

igår var sista dagen hos Olle på PEGO i enköping, for now iallafall. jag hoppas att han möjligtvis hittar en större lokal till sommaren så att jag skulle kunna hyra in mig i ett rum. jag funderar på att redan nu skaffa mig en F-skattesedel och starta upp ett eget litet företag...
vad tror ni?


RSS 2.0