en kärleksförklaring


"Försök inte att analysera och förstå dig på din Fiskpartner på ett rent intellektuellt plan. Det går inte. Fiskarnas personligheter är så komplexa och svårbegripbara att det krävs att du tänker i nya banor. Du måste använda hjärtat för att lyckas lära känna en Fisk på riktigt. Människor födda i Fiskarnas tecken har en välutvecklad andling förmåga och en god intuition. De liknar inte något annat stjärntecken utan fungerar på ett helt annat sätt, så du måste vara öppen och ödmjuk när du ger dig in i en relation med en Fisk.
Fiskarna och Jungfruns motsats och precis som man brukar säga dras motpoler till varandra. Era olikheter kan på något underligt sätt vara orsaken till att ert förhållande faktiskt fungerar.
Ni är båda flexibla och anpassningsbara men det innebär också att ni lätt får humörsvängningar. När Fiskarna börjar sura, låt dem vara i fred ett tag och reda ut allting för sig själva. Din vana att kritiskt analysera och peka på fel och möjliga förbättringar kommer bara att såra dem och få dem att dra sig undan ännu mer.
Dina karma passar bra ihop med Fiskar födda mellan den 11 och den 20 mars. Ni är båda duktiga på att kommunicera och tillsammans kan ni säkert åstadkomma något stort."
Tack Sandra för att jag fått lära känna dig. Du är fantastisk

jungfrun: en snabbskiss

ur jungfrun dadhichi 2010
karaktärsdrag
analyserande, osjälvisk, krävande, introvert, perfektionistisk, kritisk
samstämmiga stjärntecken
oxen, stenbocken, kräftan, skorpionen
livsord
hur kan jag stå till tjänst?
livsmål
att göra något riktigt bra som också kan inspirera andra
främsta egenskaper
självuppoffrande, intuition, hög arbetsmoral
turdagar
onsdagar, fredagar och lördagar
lyckonummer
5, 14, 23, 32, 41, 50
6, 15, 24, 33, 42, 51
8, 17, 26, 35, 44, 53

2010: det kommande året
det kommande året kommer att bli bra för dig. balansen mellan planeterna 2010 kommer bidra till att du får ett riktigt fint år. du är inriktad på att ha kul och det är bra, för du har varit lite för allvarlig och seriös ett tag och nu behöver du ta en paus från alla stora tankar. det kommer planeterna att hjälpa dig med. romantik, vänskap och olika sociala aktiviteter står i centrum under 2010.
du kommer att känna dig levande, ung och lättad över att en del av dina tidigare krävande relationer nu har upphört. det här är ett nytt skede av ditt liv och du ska välkomna det med öppna armar.

skjut mig

vilken märklig helg.
i torsdags träffade jag björn starrin, väldigt rolig kille, och skrattade åt det hela kvällen.
i fredags när sandra och jag skulle till systemet blev vi mäkta ledsna och uppgivna när vi var 15 min för sena. molokna gick vi tillbaka till bilen. när jag startat motorn så ser jag att det kommer en stor, mörk bil körandes emot oss. de kör fram och parkerar nos mot nos med oss så att vi inte kan köra därifrån. från passagerarsätet hoppar det ut en gubbe i 45-års ålderna och gestikulerar åt oss att veva ner rutan
vi såg att ni skulle in på systemet men att det var stängt, vi kanske har något i bilen som ni vill ha? vi har öl och sprit - spendrups 5,2 % och vodka.
sandra och jag tittar på varandra, jag minns att jag tänkte: snart kommer polisen, men säger till gubben:
vi vill ha vin.
vin är tyvärr slut. men öl har vi.
tack men nejtack
förvånande. vi sitter som två fågelholkar i bilen, tills vi inte kan hålla oss och skrattar oss harmynta.
hahaha! coolt. det slutade med att jag ringde till raggargrannen och han ordnade fram 3 liter vitt vin till oss. (som för övrigt är slut nu 2,5 dag senare)

igår hade sandra och jag en sex and the city-dag. vi klädde oss fina i klänning och högklackat och tog oss till karlstad för lite shopping. sandra var lite extra wild and crazy också och hade röda läppar. vi var två snyggingar som bara mös runt på stan och försökte få ihop så många påsar som möjligt om handlederna. inne i stans största galleria med massor av folk i rörelse, musik och ngt jippo i dess centrum så BANG! blir det kolsvart - i hela karlstad. det första som gick genom mitt huvud var: nu kommer det bli upplopp: folk kommer plocka på sig så mycket grejer i butikerna eftersom larmen inte fungerade. men det lugnade ner sig och strömmen var tillbaka efter nån halvtimme :)

sandra och jag klädde verkligen upp oss över öronen igår. människor vände sig om efter oss. och vet ni vad vi gjorde: vi valde att gå ut i sunne. vi stod i baren, näst intill hela kvällen, och lyssnade på ngt rockabilly-band från torsby, samtidigt som alf från pistolskytteklubben i torsby bjöd in oss till skytte varje tisdag och torsdag. han höjde sin knutna hand i skyn och skrek YEAH! och blottade sina obefintliga tänder i överkäken, när vi sa att vi ska se till att komma och skjuta. hua!
vi fick skjuts hem oxå: av raggargrannens polare. när vi trängde oss in i bilen skrek vi
MAAAAT! och som ett under, ett mirakel från ovan så skedde det. (tänk er trisslottens: plötsligt så händer det.) i vårt knä dök det ner en brun påse - från mcdonalds. FULL MED CHEESBURGARE. jag har aldrig, aldrig, aldrig ätit någon så god burgare.
väl hemma säger sandra:
jag tror jag behöver skriva en ny facebookstatus.
jasså, vaddå?, säger jag
"ikväll var första gången jag sa till mig själv: skjut mig!"

glöm inte mors dag

mors dag firas i sverige sista söndaggen i maj. alltid. så när det är mors dag, då vet man att sommaren bara är nåt stenkast bort. enligt wikipedia:
Mors dag är en högtid som uppmärksammar moderskapets mödor och glädjeämnen och firar minnet av ens moder, men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den sista söndagen i maj.
jag tror det här är en viktig dag för alla mammor. glöms man bort och får någon halvdan present, som en blomma från ica, eller choklad från statoil - då är man rätt körd. fucked up. och varför är det så? varför bli arg om ens barn har glömt bort högtiden? ska man som mamma bara förvänta sig uppskattning på morsdag. "en enda dag var allt jag begärde, men fan inte det kan de klara av?!"
själv har jag skrivit ett brev till min mamma. vi har inte pratat på väldigt länge och jag kände att det var dags att berätta hur jag mår. så ett brev. undrar om hon står och svär där hemma idag?

vart ska den här helgen sluta?


jag fick träffa min favorit - björn starrin aka pölsa! jihaa

david fick hångla

sandra i en passande tröja för magaluf?

dagens outfit, i sann "sex and the city"-anda med högklackat gjorde sandra och jag karlstad. shit va snygg jag var. hur kan man inte vilja ha det här?

musica

här har du senaste låtlistan som går varm här hemma:
lite sång, dans och naket


jag minns varenda scen


bada naken

det har vart två dagar i berg-och-dalbaneanda. tårar har sprutat, skrattet har ekat. ikväll så hände det däremot något. "du är en helt annan människa idag, jämfört med igår" sa sandra till mig.
ja det stämmer nog... ikväll, när jag umgicks med mina underbara vänner i det vackra vädret, så kände jag: livet är för kort för att grubbla. det finns människor som planerar allt, som tänker genom allt. men tillslut så svischar livet förbi och plötsligt står man där vid 50 år och undrar vart allt det roliga tog vägen.
ur dyngkåt och alldeles helig:
Det går inte att tänka igenom allt alla gånger. Jag vet folk som tänker sig igenom livet istället för att leva och när de väl tänkt färdigt är allt för sent. Det blev inga barn. Inga resor. Inga fester. Men allt blev oerhört genomtänkt. Som en stor Jönssonligeplan. utritat och planerat in i minsta detalj. Men föreredelsen gjorde att livet körde om. Förbi. Bort i tvåhundra kilometer och kom aldrig tillbaka. Man har ju typ en chans på sig och ingen repris på nätet (om man inte tror på reinkarnation och tröstar sig med att man minsann ska våga lite mer i nästa liv). Tänk inte så förbannat mycket. Gör något nu. Typ det du vill. Man vet ju inte hur lång tid man har på sig.

dagen idag har spenderats i skogen. jag är nästan född i skogen. jag minns så väl alla gånger då pappa tog med mig och lillebror ut i skogen då vi var mindre. men ju äldre jag blivit, desto mer rädd har jag blivit för den. ormar, älgar, fästingar... allt blir bara läskigare för var dag som går... därför bävade jag lite för den här dagen.
alla i klassen tog sig upp till en plats som kallas utsikten. vi tog oss 2 km rakt in i skogen, och så rakt upp mot skyn, genom trollskog och lera. väl uppe på denna gudomliga plats hade man utsikt över hela fryken. vi fick alla en stund för oss själva då vi ombads att vara tysta och känna efter vad det var vi behövde. jag valde att ta fram mitt anteckningsblock. jag satte alla tankar på pränt. spydde ur mig. gråten brände i halsen men tårarna kom aldrig. efter en stund blev det dags för fika och sen en promenad till ett annat smultronställe, även kallat skogsbacken. vi gjorde en del övningar, men fick även tid att prata och ventilera med en partner om livet, dagen och naturen. och vet ni vad - jag är inte rädd längre. jag vill mer än gärna ta mig ut i skogen för att bara hämta kraft. jag vill inte längre vara själv hemma. nästa gång ska jag vara själv i skogen. använda alla sinnena och hämta kraft. vilken fantastisk dag!

under dagen har jag kommit fram till lite saker jag vill göra under sommaren. tex:
¤ hitta ett avskilt hus någonstans och bo där själv minst en natt. telefonen och klockan ska jag lämna hemma.
¤ se till att få och ge behandling i skogen. tänk att få massage under trädkronorna med fågelsång!
¤ bada naken
¤ meditera vid vattnet

vill du göra mig sällskap på punkt 2,3 och 4?


? blev ett !

jag har nyss haft ett av de tråkigaste, men endå det bästa, telefonsamtalet på väldigt länge.
mycket blev sagt om tankegångar och grubblerier. alla frågetecken blev uträtade och jag är tacksam att vederbörande fick mig att förstå vad det är som händer.
självklart är jag ledsen över vad som blev bestämt, men samtidigt så känner jag ett lugn. det ordnar sig. det som händer är meningen.
jag pekar med ett krokigt finger österut och säger högt: tack för att du är du. kör hårt nu och fokusera alla tankar på den 5e.
puss

och hur vet man?

och hur vet man att man hittat mannen i sitt liv då?
det känner man.
om man tvekar det minsta är det fel. jag tager dig som du är med alla dina jävla fel och brister. med dina fula fötter och din snygga stjärt. med min slappa brustna mage och mina vackra ögon.
du är min själs älskade. jag är din.
ur den nya favoritboken: dyngkåt och hur helig som helst

dagens

kanon: chokladscrub och chilimassage
kalkon: mina kalla fötter

i'm on my way to believing


falla fritt

mycket snurrar i mitt huvud just nu. det är så illa att kylan jag känner i fötterna börjar långsamt ta sig uppåt på smalbenen - allt på grund av att blodet och energin min kropp pumpar runt finns i huvudtrakten...
tankar om framtiden, familjen, kärleken och skolan snurrar runt som värsta virvelvinden och jag hinner inte med. slappnar jag av just nu kommer jag att sluta i ett stort gråtkalas. förmodligen är det just det min kropp behöver, men jag orkar inte. det gör för ont. det känns som om själen ska mosas ihop som en skurtrasa för att genomköljas av tårar.
till det roliga hör ist att sandra har nu flyttat in hos mig. vi har ett gemensamt sovrum - förlåt - sängrum. vi står nämligen en 270 cm bred säng i vårt sovrum.
ska jag falla, ska det finnas tid att falla tritt

solbrun

sol. sool. soool.
jag är född soldyrkare. och idag är det klarblå himmel i enköping och redan 28 grader varmt i solen. dags att ge sig ut på en promenix

pantertanter

roligt samtal på vårdcentralen idag:
jag: hej, jag heter sophie (jag räcker över mitt körkort). jag har tid hos barnmorskan maj för cellprovstagning idag.
tanten i receptionen hoppar nästan till, lutar sig lååångt framemot mig och viskar:
du menar..ehmm.. en hälsokontroll hos barnmorskan?
jag: nej en cellprovstagning! säger jag lite högre.
tanten: ja.. en.. en.. hälokontroll.

ingen ro

vad gör man när hjärtat säger en sak och huvudet något annat?
pappa är på lasarettet och hjärtat vill inget annat än att vara just där hos honom, men mitt förnuft säger åt mig att stanna här och plugga, men jag har ingen ro att sätta mig ner och ta tag i böckerna eller projektet.

framtiden...

idag har jag två dejter på brandstation. först och främst ska jag försöka motivera en av gubbarna att verkligen tänka på vad han äter. måste förmodligen dra några skräckexempel på hjärt-kärlsjukdomar och vad inaktivitet gör med kroppen.
därefter ska jag ha en gyminstruktion med en av de andra grabbarna.
jäklar - det börjar ta sig. jag måste, förlåt, BEHÖVER sätta mig ner och skriva mer, men tusan - det får bli imorrn ist...
fasen vad jag önskar att jag kunde få göra det här på heltid. NU! :D


derby

enköping is - åsunda if kl 19:00 på fanna ip. årets derby. välkomna att njuta av skönspel av fagra, vackra tjejer i sina bästa år.

flow

jag vill suga ut det sista av den här dagen, så jag har lindat in mig i en stor filt på verandan under infravärmarna. solen kämpar sig igenom molnet och skickar några sista strålar på mig. benen är trötta efter en löptur, magen är full av grillad kyckling och på bordet står en folköl.
jag har tagit på mig ett väldigt stort jobb iochmed projektet med brandmännen. det känns som om energin går dit helatiden. glömmer bort mig och mitt. men idag så har m tagit väl hand om mig och jag känner att nu har jag fått nya krafter.
dags att jobba och skriva nu medan jag är inne i detta flow.

hulken?


6 veckor kvar till sommarformen. spännande.
vad tror ni om det?

ååhh

morgonmys
frukost lagad, kaffe kokat.
"nej, strunta i disken - jag tar den sen"
lunch färdig
ikväll bio
ååh, vad jag tycker om dig m!
tror inte jag vill åka tillbaka till sunne på måndag...


rottneros tjejmil

enligt mitt löpschema skulle jag gett mig ut på ett "långpass" i 60 min i lördags, men jag har príoriterat annat... passet blev av sent igårkväll ist. i schemat står det:
"Valfri distans och fart. Om du redan springer sammanhängande på 5km, räcker det gott och väl att du kör 45 min idag. Om du lägger in några gångavsnitt kan totaltiden vara 60 minuter på passet."
jag ställde in nike+ sensorn och gav mig ut. lance armstrong guidade mig i lurarna genom turen. 10 minutes elapsed. 30 minutes elapsed, come on - halfway there! 20 minutes left. 15 min left.
när det var knappt tre minuter kvar var jag hemma igen efter min rundtur. till min förvåning hade jag sprungit 10,72 km.
ÖVER EN MIL! mäkta stolt. halvmaran under 2 h känns inte långt bort nu. kanske måste sätta ett högre mål?


projekt: att arbeta förebyggande

hur kan jag som hälsoterapeut/intruktör få räddningstjänst personal "hålla sig hela och friska" till pensionsålder?
det är runt denna frågeställning som jag inlett ett lätt samarbete med räddningstjänsten enköping/håbo. jag har skickat ut en hel del mail med frågor ang. ryggproblem, trivsel på arbetsplatsen, hälsokontroller, träning mm.
av de svar jag fått kommer jag välja ut 5 st för att följa mer individuellt med samtal, kostråd, träningschema samt massage.
jag är väldigt exhalterad och nyfiken på reslutatet :) wish me, and them, good luck

breakfast-disaster

sandra utbrast just: "sophie, vet du vad jag tror du har?"
nej...
"stora klantarsel-dagen."
tack sandra.
imorse valde jag tex att lägga stora delar av frukosten på mattan. damn it!

RSS 2.0