härvarande

Även om jag ha vart beredd på att Pappa är döende så kunde jag inte förstå hur jobbigt det skulle bli att se honom tyna bort, ätas upp av cancern.
Igår vacklade mitt hopp både en och två gånger - pappsen var mer en grönsak än en människa då. Idag var jag beredd på att mötas av samma sak. Istället möttes jag av två vakna ögon "Men Fia, lilla pudding, har du hittat hit?" Glädjetårarna har aldrig sprutat så mycket tidigare!!
Han är fortfarande svag och endel av det han säger är snurrigt, men ikväll så han fullt medveten om att jag var där.
Jag blev så himla trött så jag la mitt huvud intill hans på kudden och höll precis på att somna när pappa med glasklarröst ropade till "Fia! Är du vaken? Inte kan du sova här inte??" Glädjetårar igen...
Imorrn åker jag dit på förmiddagen.

Vill bara säga till dig som läser: Ta vara på de små stunderna med dina nära och kära. Glöm inte att berätta hur mycket de betyder för dig. Var härvarande, inte nävarande.


tårar, hopp och kärlek

Jag gör som grodan och lever på hoppet just nu.
Pappa är jättedålig. Ambulansen hämtade honom i fredags och sen dess har han legat på lasarettet i Enköping. En urinvägsinfektion har gått hårt åt honom. När människor med nedsatt immunförsvar får en urinvägsinfektion så kan det yttra sig i demens. Allt blir snurrigt och personen blir som en annan...
Stundtals så går det inte att få kontakt med pappsen, han ligger apatisk och tittar upp i taket eller då han tittar på mig så ser han rakt genom mig.
Vi hoppas alla att det här kommer försvinna efter några dagar på antibiotika.

Jag är livrädd att han inte kommer bli klar i huvudet igen. Jag vill inte att sista samtlet vi hade var ett snabbt telefonsamtal där jag inte riktigt var närvarande :'(


kreativa söndag

Vilken härlig dag jag hade igår! Shopping i V-ås, bakning, matlagning!
Vill tipsa om fantastiskt goda muffins och kakor:

Dessa underbara biscottis har du recept på här:

Det blev även päronmuffins med ingefära!

Recept:

dag 7-9

Dag 7
Sista dagen på fastan var inte kul...
Det lustiga var att jag vaknade av mig själv på morgonen och var helt nipprig över att det var sista dagen. Jag fantiserade om bananen jag bestämt mig att äta till lunch för att orka sitta i bilen på väg hem. Överlycklig och pigg som tusan vände jag mig och i sängen och sträckte mig efter klockan..
Vad i helskotta! 01:14?!
Jag vägde mig innan frukost: 62,4 kg
Maten under dagen bestod av:
Frukost: Te och plommonjuice.
Mellis: En banan och en chokladboll
Lunch: 2 msk mosad potatis och lite sallad.
Mellis: 2 riskakor
Middag: Karl-Johansvampsoppa
På kvällen var jag helt förstörd. Magen var stor som en ballong och jag mådde illa. Blä.

Dag 8
Vaknade kl 06:00, gick upp och åt frukost. Försökte somna om men det gick inte alls... Jag valde att städa och packa upp och göra fint hemma. Gjorde iordning en macka att ta med mig till gymmet.
Körde ett, för mig, stenhårt ben- och magpass. Var dock lite förvånad när jag satt i bensparken med 30 kg och hade mjölksyra efter 5 reps. 5 dagar utan mat har satt sina spår. Efter 60 min i gymmet var jag helt slut i kroppen, men fortfarande pigg i huvudet! Superskoj!
(Stenhård i magen, så var till "min" hälsokost och köpte ispagulafröskal för att hjälpa magen på traven)
Mat:
Frukost: Yoghurt m linfrö, valnötter, hasselnötter och några puffar kanel.
Efter träning: En leverpastejsmacka
Lunch: Bovetegröt (helt bovete kokat med ekologiska torkade aprikoser + några puffar kanel)
Middag: Tacos!

Dag 9
Sjuk energi i kroppen just nu! Jag tog en lång promenad och hälsade på mina underbara kolleger i butiken igen :)
Mat:
Frukost: Bovete gröt.
Lunch: Karl-Johansvampsoppa
Mellis: Te
Middag: Kyckling i ugn med potatis.
Kvällsmål: OSTBÅGAR
Vickning: Potatisplättar med rödlök, gräddfil och röd kaviar.
Fick i mig nästan 2000 kcal i ostkrokar den kvällen = uppsvälld mage och illamående. Men det var det lätt värt! :)

Summa sumarum: Fastan var riktigt jäkla jobbig. Jag hade inga jobbiga symptom som illamående, huvudvärk, konstant ont i kroppen. Det jobbiga var hungerkänslorna - jag har aldrig vart så besatt av alla slags mat tidigare. Och frusenråtta som jag är så har jag hackat tänder konstant under tiden.
Reningseffekten jag var ute efter har inte infunnit sig. Jag känner fortfarande att jag har en förkylning som ligger och väntar MEN jag har blivit sjukt pigg! Jag studsar nästan fram och det är helt fantastiskt :)


dag 6

Dagens mat:
Frulle: Morotsjuice, Katrinplommonjuice (1 dl juice + 1 dl vatten), Curite
Mellis: Te
Lunch: Te, Fruktjuice, Katrinplommon
Mellis: Te
Middag: 5 dl grönsaksbuljong
Kvällsmål: Te

Idag har det känns mycket bättre än tidigare dagar. Igårkväll hade jag tom ont i kroppen - alla leder värkte som på en gammal gubbe... Mer energi i kroppen idag dock!
Drömmer om all mat jag får äta i helgen. Ska be om att få fruktscones till frukost på fredag... Mums!


dag 5

Gårkvällen var skitjobbig. Sockersuget rev i mig! Jag kunde inte fantisera om annat än mat; godis, ostbågar, glass, coca cola, pizza och allt annat onyttigt. När Cia och jag tittade på idrottsgalan så såg jag inte människor, utan vandrande hamburgare på scen. Hela förmiddagen har vart likadan....
Jag fryser så in i helvskotta. Sitter fullt munderad i klassrummet med dunjacka, halsduk, mössa och fårskinnsbeklädda stövlar. Burr. Det är bara 2,5 dag kvar utan mat nu! 

dag 4

Förmiddagen har vart kämpig i skolan. Vi pratar om alla komponenter man behöver tänka på när man startar företag. Det enda jag tänker på är mat... Nu äter Cia och jag lunch iaf. Bäst att stanna i klassrummet ist för att gå ner till matsalen där alla frestelser finns. Såhär ser lunchen ut idag:

Den röda är en grönsaksjuice med bla. rödbeta, selleri, morot, palsternacka. uack! Jag spyr nästan bara jag luktar på den, så jag hoppar över den idag. Fy bubblan...

Maten idag:
Frukost: Curite och 1 dl katrinplommonjuice blandad med 1 dl vatten.
Mellis: Te
Lunch: 1 dl grönsakskur + 1 dl vatten och 1 dl 11+11 (fruktjuice) + 1 dl vatten och en kopp curite!
Mellis: Te
Middag: 5 dl vatten blandat med 3 tsk grönsaksbuljong (Ledins) + en pressad vitlöksklyfta
Kvällsmål: Te

Idag har jag druckit totalt 2,5 liter vatten under dagen, utöver dryckerna och jävlar va kissnödig jag är. Hela tiden. Antagligen bara precis så som det ska vara? 

fort. dag 3

Efter att jag tänkt på vad jag ska äta när fastan är över for jag upp. Cia och jag hällde i oss våra drycker sen for vi till Karlstad med Buder och Emma. En spontan shoppingdag resulterade i en full baklucka.
OMG


När vi hade släppt av tjejerna i gettot så blev vi stannade av Farbror Polisen.
"Heeej!" ropade jag när jag hissade ner rutan
"Heeej!" lät polisen tillbaka med ett jätteleende. "Idag har vi körkorts- och nykterhetstest."
"Kan vi börja med att blåsa, för min plånbok är i bakluckan?" frågade jag snällt, men var trots allt fnissig och nervös. (Vad är det med karlar i uniform?)
Jag blåste och fick reda på att jag var nykter idag. Yeees. :)
"Körkortet kan jag titta på en annan dag, kör försiktigt!"
Jag behövde alltså inte visa körkortet utan att behöva flasha med tuttarna i nån djup urringning. Idag räckte det med flanellskjortan och ett leende. I like :)

Maten idag ser ut som följer:
Frukost: Curite + 1 dl katrinplommonjuice blandat med 1 dl vatten.
Lunch: Curite
Middag: 5 dl grönsaksbuljong med en pressad vitlöksklyfta i.



Lärdom tills imorrn: MERA VATTEN. Har bara druckit 0,5 l idag mellan målen samt "hoppat" över lunchen eftersom vi inte fick med oss de dryckerna till Karlstad.

dag 3

Vaknade för en stund sen. Det första jag tänkte på var vad jag ska äta när detta är över...

dag 2

Frukost: Yoghurt med linfrö och valnötter samt några puffar kanel och ingefära.
Mellis: En kopp curite och ett äpple.
Lunch: Te och två frukter.
Mellis: En mörk chokladtryffel
Middag: Grönsaksstavar med dipp och alldeles för mycket otskrokar till efterrätt.

Dagen kan sumeras i endel smärta :) Vi började dagen med att frisera varandras ögonbryn samt färgning av dess och våra fransar. Ett pilligt job men superkul! Eftermiddan följdes med vaxning av div kroppsdelar. Mina armhålor är numera renvaxade, men svider endel. Ska man bli fin, får man lida pin.
Jag ska genast beställa div saker till företaget så jag kan bredda min "meny" av behandlingar!
I matsynpunkt har det gått bra, var lite hungrig där på förmiddan men det gjorde ett äpple ändring på. Imorrn kommer nog bli tufft, men det får funka...

Ps. jag har inget maxintag av kalorier per dag. Det enda som gäller är att ingen fast föda får intas, utan bara råsafter samt te. Och självfallet massor av vatten mellan "målen". Eventuellt lite honung i tet för att stabilisera blodsockret. :)


dag 1

Startvikt: 64,6 kg
Midjemått: 76 cm
Rumpa: 97 cm

Frukost: Yoghurt med linfrö och valnötter samt några puffar kanel och ingefära. Detox-te.
Mellis: Te och frukt.
Lunch: Te och två frukter.
Mellis: Te och frukt.
Middag: Grönsaksstavar med dip (massor av vitlök) och ostbågar till efterrätt :)

Det är inte särskilt mycket energi jag fått i mig och det känns verkligen att kroppen går ner några varv - jag har självklart inte samma energi som vanligt. Somnade i soffan kl 21:00 helt slut.
Tanken har slagit mig: hur tusan ska detta gå.
Ny dag imorrn med kurs i vaxning samt färgning av bryn och fransar. Spännande!

Fick frågan igår om tips på litteratur... Tyvärr har jag inget bra att komma med, utan har googlat allt som har med fasta att göra för att samla så mycket info som möjligt. Och självklart pratat med kunnig personal på flera olika hälsokoster.


fasta

Nu så ska du få höra... Imorrn så inleder jag och cia (kombon och vapendragaren) fastan.
De invändningar jag fått tidigare har låtit: Det kan ju inte vara bra att vara utan mat så länge. Hur ska du överleva? Varför sysslar du med sånt där humbug för?
Fasta handlar nämligen om att rena kroppen från toxiner, vitalisera ämnesomsättningen, stärka immunförsvaret och stimulera cellproduktionen. Därtill kan den fungera förebyggande och som en hjälpare mot vissa sjukdomar.
Jag har under en längre tid känt mig hängig och trött. Mycket pga situationen hemma. Men jag känner att jag har nå skit i kroppen, en förkylning som inte riktigt bryter ut. 

En normalviktig person som är 170 cm lång och väger 70 kg har, enligt Cahill mfl 1968, ca 10 kg mobiliserat fett, motsvarande ca 93 000 kcal, ca 2,5 kg disponibelt protein, motsvarande 10 000 kcal och ca 0,5 kg kolhydrater motsvarande ca 2000 kcal. Totalt har denna person således en energireserv på ca 105 000 kcal. Vid en genomsnittsförbrukning av ca 2500 kcal per dag skulle således energireserven räcka för 42 dagars fasta.

Schemat följer:
Dag 1-2: Nedtrappning. Lätt mat som yoghurt och frukt.
Dag 3-7: Endast intag av råsafter och örtteer.
Dag 8-9: Upptrappning. Se dag 1-2.

Planen är att dokumentera det hela här på bloggen.
Imorrnbitti så blir det vägning och mätning. Under tidens gång kommer jag, en gång per dag, skriva ner hur jag mår både psykiskt och fysiskt.

Ser framemot det här :) Hörs imorrn!


må-bra-låt


RSS 2.0