mineralolja

vet du egentligen vad du tvättar och smörjer dig med?

mineralolja
(råolja) bildas i en nedbrytningsprocess långt ner i jorden av dött växtmaterial. namnet till trots finns det inga mineraler eller vitaminer. det är ett helt dött material och därför finns det inget av värde däri, för huden att ta upp.
mineralolja är skadligt för såväl djur, natur som människor.

det är svårt att skilja mellan de produkter som verkligen är naturliga och de som bara påstås vara det. en vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter är mineralolja (andra namn är petroleum, vaselin och paraffin). detta gäller också "naturliga produkter", "naturprodukter" eller "örtkosmetika".

mineraloljan blockerar mellan 40 och 60 % av hudens porer, vilket försämrar hudens naturliga återfettning. det är därför du blir beroende av t.ex. cerat för att fetta in huden.
det lömska är att det känns bra för stunden. 
andra användningsområden för mineralolja är till bilmotorer och som symaskinsolja.

arbetarskyddsstyrelsen har sedan 1979 kommit en lång bit på vägen för att på sikt få bort mineraloljor inom industrin. ”den som får oljan på händerna skall omedelbart tvätta bort den med tvål och vatten”.

är det ngt konstigt i din hudkräm/schampoo/lypsyl? kolla upp innehållet!

DERMANORD använder inte mineraloljor.
DERMANORD använder istället olika växtoljor som kallpressad Jojobaolja och Sheasmör. dessa övertar inte hudens egna funktioner utan hjälper huden att själv fungera så bra som möjligt.


Kommentarer
Postat av: Malin

Hej Sophie!

Hittade just din blogg, jättetrevlig och personlig!

Hoppas att allt är bra med dig!

Kram Malin

2010-03-11 @ 04:22:14
URL: http://manhattangirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0